Billige boliger og ’hverdagsaktivister’ hos Kreds 5

Lidt over 100 aktive og engagerede beboerdemokrater var mødt op på Varna Palæ til en konference, som bød på debat, workshops og erfaringsudveksling blandt de fremmødte, da 5. kreds afholdte kredskonference i Aarhus.


Workshop om små og billige boliger på 5. kreds’ kredskonference i Aarhus


Af Anna Kristine Rasmussen

Lørdag den 29. oktober blev der i Aarhus afholdt kredskonference i 5. kreds. Lidt over 100 aktive og engagerede beboerdemokrater var mødt op på Varna Palæ til en konference, som bød på debat, workshops og erfaringsudveksling blandt de fremmødte.

Fungerende rådmand for Teknik og Miljø, Camilla Fabricius (S), og byrådsmedlem Steen Stavnsbo (K) diskuterede fremtidens boligpolitik. Camilla Fabricius foldede visionerne for Aarhus’ nye boligpolitik ud, som blev vedtaget af byrådet i august i år. Med boligpolitikkens hovedoverskrifter velfungerende lokalsamfund og stærk social sammenhængskraft, plads til flere århusianere – nu og i fremtiden og mangfoldighed – boligtyper, boligstørrelse og ejerformer til alle behov, var der masser at tale om for de to politikere.

Byrådsmedlem Steen Stavnsbo, som har en baggrund inden for byudvikling og ejendomsinvestering, gav deltagerne et indblik i, hvordan en privat ejendomsudvikler ser på de ”blandede boligområder”. De to politikeres synspunkter fik debat- og spørgelysten frem i deltagerne, og blandt andet renoveringsprojekter, billige boliger til unge og boligpolitikkens ambitionsmål for nye boliger frem til 2030 blev livligt debatteret.

Ud over de to aarhusianske lokalpolitikere gav også Bent Madsen, adm. direktør i BL, en status på den boligpolitiske situation, som den tager sig ud netop nu.

Beboerdemokraternes engagement kom især til udtryk under konferencens tre workshops, hvor deltagerne trak i arbejdstøjet og blandt andet gjorde sig tanker om, hvordan små, billige boliger kan være en del af løsningen, når kommunerne oplever en større efterspørgsel på netop små, billige boligtyper, og ikke mindst hvordan den arkitektoniske kvalitet sikres i processen.

Dagens program blev rundet af med et oplæg med udgangspunkt i BL’s fremtidsstudie med særligt fokus på et af studiets fire temaer – beboerdemokratiet. Paul Natorp, initiativtager til foreningen Sager der samler, fortalte om, hvordan frivilligheden styrkes, når man igennem dialog og vejledning støtter op omkring lokale ”hverdagsaktivister” – fra den første flyvske strøtanke til det øjeblik, hvor ideen tager form. Noget, som i den grad vakte genkendelse hos de fremmødte på lørdagens kredskonference. Foreningen Sager der samler har specialiseret sig i aktivt medborgerskab og hverdagsaktivisme og har bl.a. engageret sig i så forskelligartede projekter som skraldecafeer og kæledyr til psykisk sårbare.


Læs mere på sagerdersamler.dk

 

Oprettet: 07. nov. 2016, Senest opdateret: 09. jan. 2017
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS