Lejernes sparepenge skal bruges til det, lejerne har sparet op til

I regeringens lovforslag, også kaldet ‘ghettoplanen’, vil man på forskellige måder udhule økonomien i Landsbyggefonden. Det betyder, at der fremover ikke vil kunne renoveres almene boliger. Det er ikke acceptabelt, mener BL – Danmarks Almene Boliger, branche- og interesseorganisation for mere end 600 boligselskaber i Danmark, der huser næsten 1 mio. danskere i lejeboliger.

Taberne bliver den million, som bor til leje i en almen bolig. Ikke nok med, at de ikke kan få lov til at bruge de penge, de selv har sparet op. De kommer også til at acceptere huslejestigninger, fordi regeringen vil bruge deres opsparing til andre formål.

Det er uacceptabelt. Man bruger udspillet mod parallelsamfund til at pakke et dødbringende våben ind i beboernes opsparing. Det vil betyde huslejestigninger i den almene sektor,” siger Bent Madsen, administrerende direktør i BL. 

Det er meningen, at pengene i Landsbyggefonden især skal bruges til renovering af almene boliger, når man står med særligt slemme problemer, fx skimmelangreb, råd eller forvitrede facader.

Lovforslaget vil på kort sigt få renoveringerne til at gå i stå. På længere sigt vil lejernes opsparing i Landsbyggefonden suges over i statskassen.

”Det er uacceptabelt. Man bruger udspillet mod parallelsamfund til at pakke et dødbringende våben ind i beboernes opsparing. Det vil betyde huslejestigninger i den almene sektor,” siger Bent Madsen.

Pengene i Landsbyggefonden er indbetalt af almene lejere. Det er deres kollektive opsparing. Når de lån, der er optaget til at bygge almene boliger, er betalt, går en stor del af huslejen nemlig til denne opsparing.

Oprettet: 23. mar. 2018, Senest opdateret: 27. maj. 2018
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS