Bog: Danmarks almene boliger

Udgiver: BL - Danmarks Almene Boliger og Dansk Arkitektur Center
Tekst: Jannie Rosenberg Bendsen, Hans Engell og Olaf Lind
Fotograf: Helga C. Theilgaard
Sider: 188
Pris: 299 kr.
Bogen kan bestilles på info@bl.dk    

Bog3


I 31 bygningsværker vises et bredt udvalg af almene bebyggelser. Flere af bebyggelserne er arkitektoniske perler: De var de første af deres slags i Danmark og tegnet af nogle af landets fremmeste arkitekter. Andre har levet et mere anonymt liv, men har ikke desto mindre arkitektoniske kvaliteter, der gør dem værd at nævne. I Danmark har vi siden begyndelsen af det 20. århundrede haft tradition for, at nogle af de bedste danske arkitekter har tegnet kvalitetsboliger for alle, og det betyder, at set i et internationalt lys er den arkitektoniske kvalitet i de danske almene boliger usædvanlig høj.

Historien om de danske almene boliger er ikke altid rosenrød, men selv de udskældte bebyggelser fortæller om samtiden og ikke mindst om arkitekterne og boligselskabernes vilje til hele tiden at gå nye og uprøvede veje. I dag udgør de almene boliger næsten en femtedel af den samlede danske bygningsmasse og huser knap hver femte dansker.

Bag udgivelsen står Dansk Arkitektur Center og BL − Danmarks Almene Boliger med støtte fra Realdania. Bogen er inddelt i tre dele med hver deres tidslinje over de vigtigste boligpolitiske begivenheder. Den første del dækker i grove træk over begyndelsen, hvor de første almene bebyggelser blev opført. Herefter følger en periode med såvel videreudvikling af ideerne fra 1930'erne som industrialiseringen af byggeriet. Afslutningsvis dækker den sidste periode over den nærmeste fortid og nutiden, hvor bæredygtighed, fremtidssikring og renovering står på dagsordenen.

Oprettet: 18. mar. 2014, Senest opdateret: 20. sep. 2017
Print Tip en ven LinkedIn Facebook Twitter RSS